Japonská péče o pleť a vrstvení kosmetiky

Co vás jako první napadne, když se podíváte na Japonku? Mladistvá, zářivá až porcelánová pleť? Krásná jako panenka? Japonky jsou známé tím, že jejich pleť vypadá mladistvě i po dosažení vysokého věku. Jaké je tedy tajemství jejich báječné pleti? Je to kombinace péče o pleť ve více vrstvách a zdravé stravy. Pokud chcete mít pleť, která vám ubere roky, čtěte dále.

Obsah článku:

Proč vyzkoušet japonskou kosmetickou péči?

Shodneme se, že je často velmi obtížné určit věk japonské ženy. Je to proto, že jejich rituály péče o pleť a kvalitní promyšlená strava dosahují společného cíle - mladistvý vzhled.

Kromě toho, že japonské produkty péče o pleť jsou primárně protivráskové, jsou také poměrně jemné a neobsahují drsné chemické látky. Dodržování japonských rutinních postupů není nijak složité, a se snadnou dostupností kvalitní japonské kosmetiky můžete i vy mít pleť jako panenka.

Japonská péče o pleť a vrstvení kosmetiky

Japonky se řídí konceptem hydratace a systematickým vrstvení hydratačních kosmetických přípravků. Vítané jsou zejména složky proti stárnutí, jako je kyselina hyaluronová a kolagen. Tedy látky, jejichž hladina s věkem v těle přirozeně klesá.

  1. Jemné čištění

Ráno používejte jemný čisticí přípravek s vyrovnáváním pH. Jemné čisticí prostředky nezbavují pleť přirozených olejů a zabraňují vzniku vrásek a jemných linek. V kombinaci se sonickým čisticím kartáčkem je pleť dokonale připravená na další kroky kosmetické rutiny.

  1. Použijte změkčovač

Tonika s obsahem alkoholu mohou pleť vysušovat, zatímco změkčovač pleti dokáže uzavřít vlhkost a dodat pleti další živiny. Menší množství naneste do dlaně a jemně jej naneste na obličej a krk.

  1. Pleťové mléko nebo esence

Dalším krokem je tzv. hydratační esence . Je něco mezi sérem a tonikem a je známá jako tekutý hydratační přípravek. Pomáhá pronikání produktů do pokožky.

Esence vám pomůže vyhladit pleť tím, že odstraní nedostatky, a také ji vypne. Na bázi gelu, dokáže vaši pleť tonizovat a hydratovat, čímž ji zpevní. Některé esence obsahují také antioxidanty, které pleť hydratují a vyživují.

HADA LABO TOKYO – Lotion No.1 Hydratační gel na obličej 150 ml

HADA LABO TOKYO – Lotion No.1 Hydratační gel na obličej, 150 ml

Lehký pečující lotion pro obličej, krk a dekolt. S využitím Super Hyaluronic acid dokonale zvlhčuje a vyhlazuje pleť. 
HADA LABO TOKYO vyživující denní - noční krém HYALURON

HADA LABO TOKYO Vyživující denní - noční krém HYALURON, 50 ml

Jedinečný přípravek lehké, nadýchané konzistence a vynikající síly. Díky vysoké koncentraci Super Hyaluronic acid krém intenzivně hydratuje a vyhlazuje pleť.
143 Japonská péče o pleť a vrstvení kosmetiky

HADA LABO TOKYO koncentrované sérum LOCK-IN-MOIST, 30 ml

Sérum je navrženo s exkluzivní kombinací japonské Super Hyaluronic acid, která nahrazuje ztracenou kyselinu hyaluronovou v pleti. Díky Lock-in-moist formuli je hydratace v pleti uzamčena na dlouhou dobu. 
  1. Opalovací krém je nutností

Před použitím hydratačního krému i během dne můžete hydratační krém s ochranným faktorem SPF nejméně 30 . Ochrání vaši pokožku před slunečním UV zářením a zabrání předčasnému stárnutí.

HADA LABO TOKYO – Lotion No.1 Hydratační gel na obličej 150 ml

HADA LABO TOKYO  SUN SPF 50 Mléko na opalování na tělo, 200 ml

UVA, UVB ochrana | lze nanášet i na mokrou pokožku | voděodolný |  bez parfemace |  i pro citlivou pokožku |  7 druhů kyseliny hyaluronové    
HADA LABO TOKYO vyživující denní - noční krém HYALURON

HADA LABO TOKYO  SUN SPF 50 Lehký matující opalovací krém na obličej, 50 ml

UVA, UVB ochrana |  matující |  lze nanášet i na mokrou pleť |  voděodolný |  bez parfemace |  i pro citlivou pleť |  7 druhů kyseliny hyaluronové
143 Japonská péče o pleť a vrstvení kosmetiky

VIVAHERB chladivý gel po opalování s Bio Aloe Vera, 250 ml

Silné bio aloe vera z čerstvých listů |  hojivá směs 19 bylin |  panthenol |  allantoin | - chladivá máta |  jojobový olej
  1. Hydratační krém

Hydratační krémy jsou nejčastěji plné kyseliny hyaluronové. Neopomenutelné zařazování kolagenu do produktů péče o pleť je v Japonsku velkým trendem. Denní rutinou jsou i doplňky stravy a nápoje na bázi kolagenu , masky a také rukavice. Japonky na kolagen prostě nedají dopustit. Používejte denní krémy proti stárnutí, které obsahují kolagen , jenž pomáhá udržovat pleť pružnou a pevnou, protože je jedním ze stavebních kamenů mladistvě vypadající pleti.

  1. Nezapomínejte na oči

Pokožka kolem očí je tenká a jemná a vrásky se na ní tvoří rychleji než na jiných částech obličeje. Je důležité používat kvalitní oční krém , který udrží vrásky na uzdě. Trápí vás i otoky, kruhy aváčky pod očima? Zkuste si nechat udělat lymfatickou masáž očí, která pomůže vyživit oblast pod očima.

Prsteníčkem jemně vklepejte malé množství očního gelu do oblasti pod očima. Pak začněte od vnějšího koutku a jemně tlačte směrem dovnitř k vnitřnímu oku, nosu a skončete na konci obočí. Na několik vteřin tam přitiskněte palec.

  1. Masírujte obličej

Pořiďte si masážní přístroj na obličej a masírujte si jím obličej. Pomáhá prokrvit obličej, který pak přivádí živiny do pokožky, vypíná pleť a redukuje linky a vrásky. Pro dosažení nejlepších výsledků ho používejte pravidelně. Využít můžete efekt mikrojehliček , mikroproudu nebo sonických vibrací .

143 Japonská péče o pleť a vrstvení kosmetiky

GESKE Masážní mikrojehličkový váleček na pleť

Jemná mikromasáž pro zapracování sér a omlazení pleti a pokožky krku a dekoltu.
La Daumé oční krém proti vráskám s vibračním aplikátorem

GESKE Termo sonický čisticí kartáček na pleť 

Nabízí funkci hlubokého prohřívání pleti pro otevření pórů, efektivní čištění pleti a odstranění odumřelých buněk. 
143 Japonská péče o pleť a vrstvení kosmetiky

GESKE Mikroproudový masážní přístroj na pleť

Neinvazivní omlazující trvalý lifting obličeje, bojuje proti známkám stárnutí a zpevňuje pleť.

Japonské tipy pro péči o pleť - co dělat a co nedělat

  • Trik při nanášení jakéhokoli přípravku na obličej spočívá v tom, že jej velmi jemně vtlačíte do pokožky, místo abyste jej roztírali po obličeji. Pokud budete při nanášení přípravku tahat a přetahovat pleť, vytvoříte si vrásky.
  • Základem správné japonské péče o pleť je vrstvení. Od čisticích přípravků až po poslední krok hydratace věří v aplikaci vrstev produktů, které pleť vyživují.
  • Občas nechte pleť zcela odlíčenou, aby mohla dýchat. Nahromaděné produkty mohou ucpat póry a mohou také vést k mdlé pleti, protože se snižuje jejich vstřebávání.
  • Několikrát do měsíce použijte hydratační pleťovou masku , abyste zvýšili vlhkost pleti.
  • Vždy si vybírejte produkty s nízkým obsahem alkoholu, protože alkohol pleť vysušuje.

Pokud si přejete mít mladší pleť i ve věku, kdy se většině z nás začínají dělat vrásky, možná byste měli vyzkoušet japonskou péči o pleť. Japonské ženy mají podrobný postup, který dodržují při péči o pleť a který jim dodává mladistvou pleť.