Zkušenosti s mikrojehličkováním

Mikrojehličkování (jinak také microneedling) se v kosmetickém průmyslu hojně využívá pro ošetření pleti, a také pro podporu tvorby kolagenu a nastartování omlazujících procesů. Protože je tato technika vhodná pro všechny typy pleti, může její přínosy využívat skutečně každý.

Mezi hlavní benefity mikrojehličkování patří mimo jiné následující:

  • omlazení a zpevnění pleti,
  • vyhlazení jemných vrásek,
  • zjemnění jizev, strií i akné,
  • zjemnění hyperpigmentace.

Jak funguje mikrojehličkování

Jak napovídá název, mikrojehličkování využívá miniaturní jehličky. Tyto jehličky bývají z nerezové oceli a jsou umístěny v malém válečku (tzv. derma roller), kterým přejíždíte po své pokožce. Tím v ní vytváříte tzv. mikrotraumata a během jejich hojení dochází ke tvorbě kolagenu a elasticinu. Právě kolagen totiž dokáže redukovat vrásky, zvýšit pružnost pleti a celkově zajistí, že je pleť jemnější, hladší a pevnější.

Zkušenosti s mikrojehličkováním doma

Ženy, které vyzkoušely mikrojehličkování, si často chválí viditelný rozdíl například při léčbě akné či zjemnění strií. Samozřejmě je ovšem potřeba zvolit profesionální kosmetický salon, případně kvalitní produkty, abyste mohli vyzkoušet i mikrojehličkování doma. Správný termín pro mikrojehličkování doma je dermarolling.

Hygiena přístroje

Při domácím mikrojehličkování je klíčovým aspektem hygiena přístroje, který používáte. Mikrojehličky totiž pronikají do svrchních vrstev pokožky a vytvářejí v ní malé trhlinky, čímž se otevírá prostor pro infekce, pokud není přístroj správně vyčištěn. Pro zajištění čistoty válečku nebo derma rolleru je ideální používat speciální čistící prostředky určené na péči o kosmetické nástroje, jako je například Geske Organic Device Cleanser.

Tento čistící sprej je navržen tak, aby efektivně odstraňoval nečistoty, bakterie a zbytky kosmetických produktů z povrchu přístrojů, aniž by poškodil jemné jehličky. Abyste předešli nežádoucím reakcím na pokožce a podpořili zdravé hojení, měla by být aplikace čistícího prostředku po každém použití derma rolleru neodmyslitelnou součástí vaší rutiny, 

Masážní válečky s mikrojehličkami

Mikrojehličky navíc umožňují lepší absorpci kosmetických přípravků a zvyšují tak jejich účinnost. Pokud například zvolíte hydratační sérum na vrásky od značky GESKE , zajistíte své pleti komplexní péči a ochranu před dalšími známkami stárnutí. Toto hydratační sérum efektivně vyhlazuje jemné linky a zlepšuje celkovou texturu a pevnost pleti.

Když při aplikaci hydratačního séra GESKE navíc využijete masážní váleček 8v1 , pak jeho pozitivní účinky ještě zvýšíte. Masážní váleček vám zajistí pohodlnou domácí péči o pleť, případně i pokožku těla, podpoří regeneraci a omlazení pleti a skvěle se hodí i na ošetření celulitidy a strií. Masážní váleček 8v1 má navíc k dispozici chladicí nástavec, který uvolňuje svalové napětí, zmírňuje otoky a zklidňuje pleť po proceduře. Navíc má k dispozici baterii s dlouhou výdrží, takže si jej pohodlně můžete vzít i na cesty.

Pro vyhlazení celulitidy, strií i jizev po akné můžete využít i vyhlazující kofeinové sérum. Toto kofeinové sérum stimuluje regeneraci a hydrataci pokožky díky kofeinu a extraktům z kávových zrn. A navíc v kombinaci s mikrojehličkovou masáží posiluje efekt ošetření celulitidy

Mikrojehličkování – jak často?

Frekvence mikrojehličkování se může lišit v závislosti na tom, zda ošetření provádíte doma nebo v kosmetickém salonu. Zatímco v profesionálním salonu jsou jehličky zpravidla delší a penetrace hlubší, při domácí péči jsou jehličky kratší a jemnější, což znamená, že regenerace pokožky je rychlejší.

  • Mikrojehličkování doma: Přístroje určené pro domácí použití mají zpravidla kratší jehličky (v rozmezí od 0,2 do 0,5 mm). Protože jsou méně invazivní, domácí mikrojehličkování lze provádět častěji, obvykle jednou za 1–2 týdny, v závislosti na reakci pokožky. Tento typ ošetření stimuluje mírnou regeneraci a zlepšuje absorpci kosmetických produktů, ale trvá déle, než se dostaví výraznější výsledky​.
  • Profesionální mikrojehličkování: V salonech se používají delší jehličky, které mohou dosáhnout až 2,5 mm, v závislosti na typu ošetření. Tyto jehličky pronikají hlouběji do pokožky, což podporuje výraznější produkci kolagenu a vede k viditelnějším výsledkům. Z tohoto důvodu je doporučeno provádět ošetření méně často, přibližně jednou za 4–6 týdnů, aby měla pokožka dostatek času na regeneraci​V obou případech je důležité sledovat reakce pleti a poradit se s dermatologem, pokud si nejste jisti vhodnou frekvencí ošetření.

V obou případech je důležité sledovat reakci pleti, dbát na správnou hygienu a následnou péči a nevystavovat pleť zbytečnému stresu. 

 

Mohlo by vás zajímat: