Zajímá vás, jak funguje depilační krém?

Depilační krémy jsou oblíbené především u žen, které se chtějí vyhnout holení. Snad každý se někdy během něj řízl, a navíc chloupky po holení velmi rychle dorostou zpět. A právě z těchto důvodů jsou depilační krémy ideální alternativou. Díky nim se můžete chloupků zbavit rychle, efektivně a bez rizika poranění pokožky.

Nejčastěji se depilační krémy aplikují na ruce a nohy, případně v intimních partiích. Při jejich pravidelném používání již chloupky nerostou tak agresivně. Jsou totiž oslabené a nezpůsobují tak nehezké pupínky a zarudnutí. A narozdíl od holení, nezůstává pokožka podrážděná.

Jak použít depilační krém?

Pokud vás zajímá, jak použít depilační krém, nemusíte se obávat. Použití je skutečně jednoduché a bez obtíží jej zvládnete. Konkrétní kroky jsou následující:

  • Vrstvu krému nanesete na ruce či nohy a necháte je potřebnou dobu působit (Tuto dobu zjistíte v instrukcích konkrétního přípravku, většinou se jedná o pár minut. Doporučenou dobu ovšem nepřekračujte, abyste si nezpůsobili podráždění pokožky).
  • Počkejte, až se chloupky uvolní.
  • Chloupky setřete speciální špachtlí, která bývá k depilačnímu krému přiložená.
  • Důkladně osprchujte zbylé chloupky a zbytky krému teplou vodou.

Protože jsou chloupky po depilaci oslabené, může se stát, že nedokáží prorůst na povrch pokožky a začnou zarůstat. Abyste tomuto předcházeli, pokožku pravidelně promazávejte a případně využijte i peeling.

V žádném případě ovšem nepoužívejte depilační krém, pokud je vaše pokožka z nějakého důvodu poraněná nebo podrážděná.

Jak funguje depilační krém?

Depilační krém funguje na chemickém principu rozkladu proteinů ve vlasech, především keratinu. Hlavní aktivní složky těchto krémů jsou obvykle alkalické chemikálie, jako jsou thioglykoláty nebo hydroxidy. Tyto látky naruší strukturu keratinu, což vede k oslabení a rozpuštění chloupků na povrchu kůže. Po aplikaci se krém nechá chvíli působit a následně se chloupky snadno odstraní buď setřením hadříkem nebo opláchnutím vodou. Depilační krém odstraňuje chloupky pouze na povrchu kůže, aniž by ovlivnil kořínky, takže chloupky dorůstají po relativně krátké době.

Kvalitní depilační krémy

Jestli hledáte kvalitní depilační krém, můžete zvolit například značku Andmetics. Andmetics depilační krém má příjemnou melounovou vůni a díky svému složení pomáhá rozkládat keratinové proteiny v chloupcích, které se nakonec rozpustí. Chloupky následně setřete speciální přiloženou špachtlí. Celý proces je velmi snadný a rychlý a vy si tak můžete brzy užívat své hladké pokožky.

Ačkoliv je depilační krém hojně používaný, může se objevit obava, jestli je pro konkrétní pokožku vhodný. V takových případech si můžete udělat jednoduchý test snášenlivosti. Během pár hodin budete s jistotou vědět, jak na depilační krém reagujete a zbavíte se případných obav.

Pamatujte ovšem, že jsou depilační krémy určené především na ruce a nohy. Pokud byste je chtěli využít například na obličej či intimní partie, je potřeba postupovat velice obezřetně. Složky obsažené v depilačních krémech mohou být pro tyto citlivé části těla dráždivé a použití depilačního krému pak může být riskantní. Proto nejprve otestujte krém na malém kousku kůže, ideálně na vnitřní straně zápěstí nebo za uchem. Pokud se objeví zarudnutí, svědění, pálení nebo jakákoli jiná reakce, nepoužívejte krém na obličeji ani intimních partiích.

Mohlo by vás zajímat: