Účinné rady, jak se zbavit spadlých očních víček

Spadlá oční víčka se s postupujícím věkem objeví u celé řady žen i mužů. Zatímco někomu povislé oční víčko nijak nevadí, tak jiný může tuto změnu vnímat jako zásadní vadu na svém vzhledu. A v některých případech může spadlé víčko dokonce i limitovat periferní vidění či vytvářet tlak na oči. Ať už vás povislé oční víčko trápí z estetických důvodů nebo vám skutečně překáží v běžném životě, připravili jsme pro vás rady, které vám s touto situací pomohou.

Proč dochází ke spadnutí očního víčka

Nejčastěji se spadlá víčka začínají objevovat s postupujícím věkem, kdy pleť ztrácí svou elasticitu. K tomu dochází proto, že naše tělo přestává produkovat dostatečné množství kolagenu a pokožka tak začíná být povadlá.

Ne vždy ovšem za povislými víčky stojí právě úbytek kolagenu. V některých případech se může jednat i o projev vrozené genetické predispozice, a pak se spadlé oční víčko objeví i v mladším věku. Svou roli můžou ovšem hrát i další faktory, mezi nimi například:

  • konzumace alkoholu,
  • hormonální změny,
  • stres,
  • únava,
  • nezdravý životní styl.

Babské rady na spadlá oční víčka

Spadlá víčka trápila už generace před námi, a tak vznikla celá řada lidových rad, které můžete vyzkoušet. A často vám postačí ingredience, které máte u sebe doma.

Vaječný bílek: namočte vatový tampon do vaječného bílku a naneste jej na oční víčka. Počkejte, až zaschne a poté bílek studenou vodou odstraňte.

Zelený a heřmánkový čaj: namočte tampon do teplého čaje a následně jej přikládejte na oční víčka.

Plátky okurky: položte vychlazené plátky okurky na svá víčka a nechte je 15 minut působit.

Ledový obklad: chlaďte svá víčka buď studenou vodou nebo vychlazenými předměty (čajovými lžičkami).

Krémy na spadlá oční víčka

Pokud vás trápí spadlá oční víčka a nechcete se spoléhat na výše zmíněné babské rady, můžete využít některý z moderních kosmetických přístrojů a přípravků. Velice oblíbeným je vyhlazující oční krém od značky La Daumé . Tento krém má aplikátor se sonickými vibracemi, který napomáhá vstřebávání krému, masíruje oční okolí a jemně chladí otoky. Účinky očního krému La Daumé byly zkoumány i v klinické studii a 90 % žen, které se této studie zúčastnilo, pozorovalo zlepšení elasticity pleti v okolí očí.

Zvýšit elasticitu pleti v očním okolí a redukovat tak spadlá oční víčka pomáhá také sonický masážní přístroj od značky GESKE . Ten je určen právě pro masáž očního okolí a poskytuje intenzivní péči proti stárnutí. A má mimo jiné funkci chlazení, která zajistí rozjasnění vašeho pohledu. Masážní efekt tohoto přístroje zvedá, zpevňuje a tonizuje pokožku kolem očí, což přispívá k jejímu zdravějšímu a mladistvějšímu vzhledu.

Zpevnit pokožku kolem očí vám pomůže i De-Puffing-Eye-Serum , taktéž od značky GESKE. Toto sérum v sobě obsahuje celou řadu prospěšných látek, mezi nimi například extrakt z mořských řas a kyselinu hyaluronovou, které pomáhají udržet pokožku pevnou a pružnou.

Pokud se o pleť chcete starat opravdu "od podlahy", užívejte kolagen a kyselinu hyaluronovou vnitřně. Tyto látky, jak už bylo zmíněno, nám v těle s věkem pomalu mizí a jejich pravidelné dodávání dělá s pletí divy!

Výše zmíněné doplňky stravy, speciální krémy, chladivé masáže oblasti očí, i lidové rady jsou finančně dostupné a časově nenáročné. Díky nim můžete zpevnit povislá víčka a navrátit svůj rozjasněný pohled bez náročných chirurgických operací.

Mohlo by vás zajímat: