Jak na čištění ucpaných pórů na nose, bradě a čele

Ucpané póry trápí téměř každou ženu i muže. Nejčastěji se s nimi setkáváme na nose, bradě a čele, kde vedou k nevzhledným černým tečkám. Nežádoucí situaci s ucpanými póry se řada lidí snaží řešit tím, že si černé tečky vymačkává. Tak ale bohužel svůj problém s pletí ještě zhoršují. Poradíme vám, jak se zbavit ucpaných pórů skutečně efektivně a dlouhodobě.

Co jsou ucpané póry

Ucpané póry vznikají tak, že se v nich ukládá nadbytečný kožní maz a nečistoty, které nebyly odstraněny. Tento kožní maz zoxiduje, tedy zčerná, což se na povrchu pleti následně projevuje jako černé tečky.

K ucpávání pórů může docházet z celé řady příčin. Jedná se především o následující:

  • hormonální změny,
  • přílišný pobyt na slunci,
  • nedostatečná hydratace,
  • nekvalitní kosmetika,
  • nadměrný stres.

Ucpané póry na obličeji

Rozšířené a ucpané póry se mohou objevit kdekoliv na těle, nicméně nejčastěji se s nimi setkáváme právě na čele, nose i bradě. Tyto oblasti našeho těla jsou totiž většinu času odhalené, takže se na nich nejčastěji uchycují nečistoty. A pokud svou pleť pravidelně a důkladně nečistíme, černé tečky jsou na světě.

Ucpané póry na čele

Póry na čele se mohou ucpat vlivem hromadění mastnoty a odumřelých kožních buněk, často způsobených mastnými vlasy nebo vlasovými produkty, které přicházejí do kontaktu s pokožkou. Stres a hormonální změny také mohou přispět k ucpávání pórů na čele.

Ošetření:

  1. Pravidelné čištění: Používejte jemný čisticí gel nebo pěnu určenou pro mastnou nebo smíšenou pleť, která odstraní nadbytečný maz a nečistoty. Skvěle poslouží i čisticí kartáček.
  2. Exfoliace: Používejte jemný peeling jednou až dvakrát týdně, aby se odstranily odumřelé kožní buňky.
  3. Bezolejové produkty: Vyberte si lehké hydratační krémy a makeup bez minerálních olejů a silikonů, aby nedošlo k dalšímu ucpávání pórů.

Ucpané póry na nose

Nos je obvykle oblastí s největší koncentrací mazových žláz, což způsobuje vyšší produkci mazu a následné ucpávání pórů, které může vést k černým tečkám (komedonům).

Ošetření:

  1. Parní lázně: Jemná napářka horkým mokrým ručníkem může pomoci otevřít póry a usnadnit jejich následné čištění.
  2. Ultrazvukové čištění: Protože má nos množství záhybů, s čištěním vám pomůže přesně cílící ultrazuvková špachtle
  3. Kyselina salicylová: Produkty s kyselinou salicylovou mohou pomoci uvolnit ucpané póry a redukovat tvorbu černých teček.

Ucpané póry na bradě

Ucpané póry na bradě jsou často důsledkem hormonálních změn, což vede k nadměrné produkci mazu. Může být také způsobeno kontaktem s rukama nebo mobilním telefonem.

Ošetření:

  1. Antibakteriální čisticí prostředky: Používejte čisticí prostředky s antibakteriálními složkami, které pomohou redukovat bakterie způsobující akné.
  2. Adstringence: Bahenní masky odsávají přebytečný maz, pomáhají obnovit buněčný obrat a zabránit ucpávání pórů.
  3. Zamezení dotýkání: Snažte se minimalizovat dotyk obličeje rukama a čistěte pravidelně povrch mobilního telefonu.

Jak uvolnit ucpané póry

Pokud se chcete zbavit černých teček a efektivně vyčistit své póry, můžete zvážit pravidelnou návštěvu kosmetického salonu. Pokud ale současně chcete ušetřit, můžete si kosmetickou péči dopřát v pohodlí svého domova a to díky kvalitním přípravkům a moderním přístrojům. Uvolnění ucpaných pórů je klíčové pro zdravou a čistou pleť. Použití sonických čisticích kartáčků, jako je například Geske Sonic Thermo Facial Brush 6-in-1, může být velmi účinné. Tento přístroj kombinuje několik funkcí, které mohou pomoci uvolnit a vyčistit póry. 

Jak používat Geske prohřívací čisticí kartáček pro vyčištění pórů?

Příprava pleti:

  • Naneste malé množství čisticího přípravku na vlhký kartáček. Jemně masírujte obličej krouživými pohyby. Zaměřte se na problémové oblasti, jako je čelo, nos a brada.

  • Sonické vibrace pomáhají hluboce čistit póry a odstraňovat nečistoty a odumřelé kožní buňky.

Prohřívání a napařování pleti:

  • Nyní kartáček otočte, zapněte prohřívání a čistý vlhký obličej jemně masírujte. Teplo pomáhá uvolnit nečistoty a maz v pórech, což usnadňuje jejich následné čištění. Namočeným vatovým tamponem zajistěte, že je pleť stále vlhká.

Hloubkové čištění pleti

  • Pro tento krok je možné využít kosmetické přístroje GESKE: čištění vakuovým podtlakem, hydrodermabrazí nebo ultrazvukovou špachtlí. 
134 Jak na čištění ucpaných pórů na nose, bradě a čele

GESKE Vakuový čistič pleti s mikrodermabrazí na černé tečky 

Ideální řešení pro všechny, kteří touží po bezchybné pleti i bez návštěvy kosmetického salonu.
La Daumé oční krém proti vráskám s vibračním aplikátorem

GESKE Termo sonický čisticí kartáček na pleť 

Nabízí funkci hlubokého prohřívání pleti pro otevření pórů a efektivní čištění. 
134 Jak na čištění ucpaných pórů na nose, bradě a čele

GESKE Ultrazvuková špachtle pro čištění pleti

Čistí póry, odstraňuje černé tečky, podporuje regeneraci a zlepšuje absorpci krémů a sér.